Офис мебели, мебели за дома, производители и вносители. Търговия с мебели, цялостно обзавеждане, регистрации на фирми от мебелния бранш.

Мебели Италия

Breadcrumbs

Начало
Високите бар столове ПДФ Печат Е-мейл
Мебели
| Вторник, 25 Ноември 2008 11:08

Не само практичността и удобството им ги е наложило като част от домашното обзавеждане. Те могат да се изработват с изключително екстравагантен външен вид и да бъдат най-атрактивния мебелен модул. Освен всичко друго, баровете в къщи предлагат тази неофициална и неангажираща атмосфера, която трапезариите например не могат да предоставят. В съвременния забързан живот поякога не остава време за развлечения навън, но поради необходимостта от такива- барът е внесен вътре.
Един бар плот, разбира се не може без няколко високи стола. Те се различават много в конструкцията си от другите столове в къщи. Седалките им са разположени на двойно по-голяма височина от тези на останалите. Повечето бар столове имат механизъм за въртене, което ги прави изключително удобни.
Все повече бар столове се изработват с много ниска или въобще без никаква облегалка. Друго удобство, което намира място в конструкцията им са подлакътниците.
Материалът, от който се изработват класическите бар столове е дърво, но днес, заради по-лесната поддръжка се предпочитат металните столове. Най-ефектни от тях са тези, изработени от ковано желязо с монолитна стуктура.
Дървените столове имат по-кратък живот и са по-претенциозни относно условията на средата, в която се намират. Поддръжката им също е по-специфична заради лаковото им покритие.
Публичните бар столове в повечето случаи са без тапицерия, но в домашни условия тя е по-предпочитана. Тя може да е кожена или текстилна с различна дамаска.
Определянето на броя на високите столове на бара зависи от широчината на барплота и от пространството около него. За всеки стол трябва да се отдели място, което да е на оптимално разстояние от самия бар и от другите столове до него.
Голямото разнообразие от предлаганите на пазара бар столове прави избора им лесен що се отнася до съчетанието им останалата част от интериора.

 
jm-furniture jm-furniture jm-furniture jm-furniture jm-furniture